TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN JE HUIS IN DE ULTIEME KERST SFEER

Spread the love

It’s the most wonderful time of the year, want het is bijna kerst! De winkels hangen vol met kerstdecoratie en er zijn steeds meer huizen met lampjes versierd. Heb jij elk jaar weer dezelfde kerstversiering? Bekijk dan snel de tips en doe inspiratie op.

1. Houten kerstboom

Met planken maak je zelf een mooie kerstboom voor aan de muur of op de grond. Vooral pallethout is erg mooi om te gebruiken. Versier met kleine kerstballen, kaarsjes, mini cadeautjes etc. De houten kerstbomen zij makkelijk om te bewaren omdat ze plat zijn. De losse planken kunnen worden gedraaid, zodat ook deze boom plat is.
houten-kerstboom

2. Dennenappels met sneeuw

Ga gezellig het bos in (met de kids) en ga op zoek naar dennenappels. Smeer lijm op de zijkant en dip de dennenappel in nepsneeuw. Als je geen nepsneeuw hebt, schilder de dennenappel dan wit.

dennenappels

3. Kerstboom van boeken

Haal de boekenkast leeg en stapel de boeken op van breed naar dun en zo ontstaat er een kerstboom van boeken! Heb je niet zo veel boeken? Pak dan een oud boek en vouw de bladzijdes in een punt voor een originele kerstboom.

kerstboom-van-boeken

4. Kerstballen en lampjes

Vul je lantaarn of glazen met kerstballen en takjes, deze kunnen overal in huis worden neergezet. Doe lampjes in de lantaarn, dit zorgt voor extra sfeer in de avond.

kerstballen


5. Kerst dorp

Maak onder de kerstboom of op een tafel een gezellig dorp. Vaak is het zo dat je eerst begint met een paar huisjes en ieder jaar spulletjes erbij koopt. Je kunt elk jaar vernieuwen en uitbreiden.

kerstdorp

6. Kaarsen

Aan het eind van het jaar worden kaarsen extreem veel gebruikt, het zorgt voor een warm gevoel in huis. Je oude kaarsen tover je gemakkelijk om naar de kerstsfeer. Doe om de kaars kleine dingen zoals strikjes, besjes en kaneel. Het veiligst is een kaarshouder met dubbelglas, zo kan er niets verbrangen.

kaarsen

kaarsen2

7. Versier de ramen

Als je ergens door de wijk loopt en je ziet allemaal lampjes en figuurtjes achter het raam dan ziet dit er heel gezellig uit. Er worden tegenwoordig veel muurstickers gebruikt, die kun je ook op de ramen plakken.

letitsnow

8. Kerstboom

Last but not least, natuurlijk, de kerstboom in huis. Versier de boom met lampjes, ballen, kaarsjes en slingers, maar gebruik het liefst niet meer dan 2 of 3 verschillende kleuren. Hang de lampjes en slingers ook iets dieper in naar de stam voor een mooi diep effect.

kerstboom

Bronnen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *