DE KAMER ENSUITE IS HELEMAAL TERUG

Spread the love

De kamer ensuite, vroeger een heel bekende vorm van de indeling van de woning, bestaat uit een combinatie van een voorkamer (aan de straatkant) en een achterkamer, welke van elkaar gescheiden worden middels één of twee schuifdeuren. En nu is de kamer ensuite weer helemaal terug en enorm populair. Dit komt niet alleen door het sfeervolle karakter, maar ook door de (praktische) voordelen die zo’n kamer biedt. Welke voordelen dat zijn? Dat lees je in het volgende artikel.

Terug in de jaren ‘30

Zoals gezegd was de kamer ensuite in de jaren ’30 erg populair. Met de hedendaagse kamer ensuite ga je dus terug naar de jaren ’30. Een misverstand is dat een kamer ensuite alleen kan voorkomen in een klassieke of landelijke woning, maar met een op maat gemaakte kamer ensuite verrijk je juist ook een moderne woning. Doordat jij namelijk zelf bepaalt hoe de kasten en de schuifdeuren eruit moeten komen te zien, sluiten deze altijd aan op de stijl en de (beoogde) inrichting van je woning.

Multifunctioneel

Waar over het algemeen vaak gedacht wordt dat een kamer ensuite de ruimte kleiner maakt, is het tegenovergestelde waar. Het grote voordeel aan een kamer ensuite zijn namelijk de ingebouwde kasten, waardoor je geen aparte opbergmeubelen meer nodig hebt. Hoe deze kasten eruit komen te zien, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Ben je een echte lezer, dan is de toevoeging van boekenkasten een goede oplossing. Kijk je graag televisie, maar wil je deze weggewerkt hebben wanneer er bijvoorbeeld bezoek is? Dan kan hiervoor ook gezorgd worden. Hierdoor blijven de muren vrij, waardoor het geheel ruimer en rustiger oogt. En middels een handig systeem kunnen de schuifdeuren in de kast zelf geschoven worden, waardoor ook daardoor geen ruimte verloren wordt.

Gebruiken als één of als twee ruimtes

Eén van de allergrootste voordelen van een kamer ensuite is toch wel het feit dat je ervoor kunt kiezen om de woon/eetkamer als één geheel kunt laten of kunt opsplitsen in twee aparte ruimtes. Twee aparte ruimtes is bijvoorbeeld erg handig wanneer de één televisie wil kijken en de ander graag rustig wil lezen of nog moet werken, maar ook wanneer er kinderen zijn die in de ene ruimte lekker kunnen spelen, terwijl de ouders gezellig met elkaar kunnen borrelen.

De kamer ensuite is dus weer helemaal terug en het aantal mogelijkheden is enorm. Het is een investering in je woongenot, in de sfeer, in de uitstraling en in de waarde van je woning.

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *