HOE MAAK IK EEN GEZELLIGE TUIN?

Spread the love

Zomers is het voor de meesten geen enkel probleem om het gezellig te maken in de tuin. In het najaar hebben we daar wat meer moeite mee. We zijn er immers ook minder te vinden dan in het voorjaar. Aangezien het weer herfst is, helpen we je in dit artikel graag op weg voor een gezellige tuin.

Hoewel we in het najaar minder in de tuin zitten, willen we wel dat ‘ie er vanuit de woning gezellig bijstaat. Daarvoor enkele tips.

Weersbestendige meubels

Het wordt aangeraden om je tuinmeubelen gedurende het najaar op te bergen in een droge berging. Dat is echter niet nodig als je investeert in weersbestendige tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen, van bijvoorbeeld het merk 4 Seasons, kunnen het hele jaar door in de tuin blijven staan. Uw terras blijft er vanuit de woning altijd sfeervol uitzien. Ook ben je altijd voorbereid als in de winter het zonnetje doorbreekt.

Sfeerverlichting

Het wordt weer steeds sneller donker. Hoewel daar de gezelligheid binnenshuis alleen maar van toeneemt, geldt dat voor de tuin vaak nog te weinig. Het creëren van sfeerverlichting is hiervoor de oplossing. Er zijn veel verschillende manieren om je tuin te verlichten. Denk bijvoorbeeld aan een knisperend vuur van een mooie terrashaard? Deze verlicht niet alleen je tuin, maar zorgt ook voor een aangename temperatuur. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om lichtstrings op te hangen of her en der een aantal spotjes ledverlichting te plaatsen. Het wordt dan ook mogelijk om de verlichting vanuit de woning te bedienen met een druk op de knop van de afstandsbediening.

Decoraties

Wat decoraties betreft is het de kunst om dezelfde gezelligheid van je woonkamer ook in je tuin door te voeren. Een aantal vrolijke plantenbakken gevuld met kleurrijke viooltjes doen al wonderen. Verzamel daarnaast kleine, kleurrijke decoraties als kaarsen, lantaarntjes, een houten quote, vogelhuisjes, etc. Kleed je tuin aan zoals je dat binnenshuis ook zou doen en je tuin blijft het hele najaar een sfeervolle plek.

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *