KIES JIJ VOOR NATUURLIJKE SCHOONMAAKMIDDELEN?

Spread the love

Veel mensen zijn zich er niet van bewust tijdens het schoonmaken, maar de meeste schoonmaakmiddelen bevatten chemische en agressieve stoffen. Niet alleen schadelijk voor het milieu, maar het kan ook zorgen voor irritatie aan de luchtwegen of je huid. Gelukkig zijn er tegenwoordig volop alternatieven in de vorm van natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Natuurlijk, wel zo fijn

Tegenwoordig zijn we steeds bewuster aan het leven. We kopen biologisch eten, we kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten en kopen onze kleding het liefst fair trade. Geen wonder dat veel mensen op zoek zijn naar een alternatief voor de chemische schoonmaakmiddelen in ons gootsteenkastje. Maar dan wel graag een alternatief dat net zo goed schoonmaakt én ook nog eens lekker ruikt. Lastig te vinden, denk je? Nee hoor. Je moet alleen weten waar je moet zoeken, want er zijn genoeg merken die 100% natuurlijk zijn.

Van Marcel

Een voorbeeld van een schoonmaakmerk dat het anders doet is Marcel’s Green Soap. De schoonmaakmiddelen van Marcel maken net zo goed schoon als andere, reguliere schoonmaakproducten en zijn 100% natuurlijk. Iets waar wij, maar ook het milieu, heel blij van worden. De ingrediënten zijn namelijk 99% biologisch afbreekbaar en hebben een minimale impact op het milieu. De producten bevatten geen chloor, zuren, fosfaten of parabenen en zijn vrij van dierproeven. Bovendien wordt voor de verpakking uitsluitend 100% gerecyclede plastic gebruikt. En, last but not least, de schoonmaakmiddelen van Marcel ruiken heerlijk. Allemaal dankzij zijn kritische drie dochters die een neus hebben voor lekker parfum. Het resultaat is een assortiment met 100% natuurlijke allesreiniger, handzeep, afwasmiddel, wasmiddel, toiletreiniger en vaatwastabletten.

Naast Marcel’s Green Soap zijn er nog meer schoonmaakmerken die ‘groen doen’ hoog in het vaandel hebben staan. Waaronder Frosch, Ecover, Sonett, Ecodor en Klar. Kortom: genoeg keuze aan schoonmaakmiddelen voor iedereen die graag bewuster wilt gaan schoonmaken.

Uit de voorraadkast

Naast bovenstaande merken zijn er ook genoeg huis, tuin & keuken oplossingen voor het op een natuurlijke manier schoonmaken van je huis. Met producten die vrijwel iedereen wel in de kast heeft staan, reinig je op natuurlijke wijze je huis binnen no-time. Wat dacht je bijvoorbeeld van baking soda (ideaal als ovenreiniger), olijfolie (voor het oppoetsen van je houten meubels), ossengalzeep (voor hardnekkige vlekken), citroensap (perfect tegen kalkaanslag) en schoonmaakazijn (hallo streeploze ramen en spiegels). Kijk dus, de volgende keer dat je gaat schoonmaken, ook even in de voorraadkast en ontdek welke natuurlijke schoonmaakmiddelen je nog in huis hebt staan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *