Zo maak je in 5 stappen van jouw tuin een gezellige herfsttuin

Spread the love

In de zomer wil je het liefst de hele dag lekker buiten in je tuin zitten. In de herfst verstop je jezelf al snel binnen, omdat het binnen vaak veel gezelliger is. Met deze tips maak je een gezellige herfsttuin, zodat je ook in de herfst het liefst heerlijk in de tuin gaat zitten.

1. Herfstkrans

Begin bij het aankleden van je voordeur door een gezellige herfstkrans op te hangen. Je kunt deze zelf maken van takken, bladeren, kastanjes, mos, eikeltjes en dennenappeltjes. Je kunt nog wat extra kleur toevoegen door gedroogde sinaasappelschijfjes of rode besjes in je krans te hangen. Begin met het maken van een frame voor de krans. Je kunt het frame maken van een steekschuimkrans of maak een krans van wilgentakjes. Vervolgens kun je al je vondsten uit het bos erop bevestigen.

2. Pompoenen

Een echte eyecatcher die niet kan ontbreken bij de voordeur tijdens de herfst zijn de pompoenen. Zet gezellig wat pompoenen neer bij de voordeur. Kies voor verschillende kleuren en formaten. Je kunt het afmaken door een leuke plantenpot met bloemen er naast te zetten. Tover je pompoenen eind oktober om tot gezellige gezichten met waxinelichtjes erin.

3. Verlichting

Ga aan de slag met de juiste verlichting in je tuin. Je kunt kiezen voor lantaarns in de tuin met waxinelichtjes en kaarsen. Deze geven veel sfeer aan je tuin. Lichtbolletjes door je tuin heen hangen geven een sprookjesachtige sfeer aan je gezellige herfsttuin.

4. Bloempotten

Zorg ervoor dat je bloempotten worden aangevuld met de juiste herfstbloeiers. De zomerbloeiers zijn vaak nu uitgebloeid en ogen dood en dor, dus tijd om wat herfst groen aan je tuin toe te voegen.

5. Herfsttafel

Je kunt in huis aan de slag gaan om een herfsttafel te maken, maar waarom zou je deze herfsttafel ook niet buiten maken? Verzamel wat leuke herfst attributen uit het bos zoals dennenappels, eikeltjes, kastanjes en mooie bladeren. Kies een plek in de tuin uit waar je alles verzamel en maak een mooie opstelling. Maak het af door wat leuke lantaarns en kaarsen tussen de vondsten te zetten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *