HOE GAAN SPORTWEDDENSCHAPPEN IN Z’N WERK?

Spread the love

De sportweddenschappen zoals wij die in ons land kennen, vormen een trend die enkele decennia geleden is komen overwaaien uit het Verenigd Koninkrijk. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn weddenschappen voor af te sluiten en dat geldt ook voor de sportwereld. Een weddenschap aangaan staat geheel in het kader van entertainment. Daarnaast kun je als sportliefhebber extra betrokkenheid bij je favoriete club, team of speler tonen en de kans is groot dat je er ook nog een leuk centje aan over houdt. Maar voordat je gaat inzetten, hebben we alle ins en outs rondom sportwedden op een rijtje gezet.

Voor ieder wat wils

Wil je een sportweddenschap afsluiten dan kom je al gauw bij Unibet terecht. Dit Zweedse bedrijf is één van de grootste aanbieders van sportweddenschappen, poker, speelautomaten, bingo en (live)casinogames en staat wereldwijd bekend als een betrouwbare naam in de kansspelbranche. Bij Unibet heb je de keuze uit talloze populaire en minder bekende sporten waaronder voetbal, tennis, wielrennen, F1, rugby, basketbal, golf, darts, atletiek en motorsport.

Hoe gaat het in z’n werk?

Online wedden werkt vrij eenvoudig. Het komt er op neer dat er een bedrag wordt ingezet op een voorspelling rondom een wedstrijd. Er kan gewed worden op winst voor team A of team B maar ook een gelijkspel is mogelijk. De odds zijn de factor waarmee de winst wordt vermenigvuldig in het geval een juist voorspelling is gegeven. Rekenvoorbeeld: stel je zet 10 euro in op winst voor Ajax in de match Ajax – Feyenoord. Voor winst van Ajax geldt een odds van 2,85 en als Ajax wint ontvang je dus 2,85 x 10 euro = 28,50 euro. De weddenschappen worden afgesloten bij bookmakers zoals Unibet bijvoorbeeld.

Gok eens anders

Naast het wedden op een team, kun je ook inzetten op een speler (o.a. bij tennis), rondetijden (F1) of het aantal overtredingen of hoekschoppen bij voetbal. Naast deze standaard vorm van wedden zijn er ook tal van variaties hierop mogelijk. Te denken valt aan de handicap bet, waarbij 1 van beide teams een denkbeeldige voorsprong heeft bij aanvang van de wedstrijd. Stel, ploeg A staat bij aanvang met 1-0 voor op ploeg B. Zet je in op gelijkspel dan zal ploeg B dus 1 keer moeten scoren (of 2 keer, wanneer ploeg A 1 keer scoort). Naast de normale 1×2 of de handicap weddenschap zijn ook de draw/no draw (voorspellen of het gelijkspel wordt of niet) en de exact score waarbij de exacte uitslag van de match moet worden gegeven, erg in trek tegenwoordig. Kortom: sportweddenschappen is een leuke en interessant vorm van entertainment die erg in trek is onder jong en oud wereldwijd. Weten of het iets voor jou is? Neem dan eens een kijkje op de site van Unibet en laat je verrassen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *