Is jouw huis echt schoon? Dit is waarom je kamerplanten moet afstoffen

Spread the love

Even op z’n tijd met je stoffer het huis door kan zeker geen kwaad. Maar bijna iedereen vergeet z’n planten af te stoffen. Ook niet zo gek, want waarom zou je planten afstoffen?

Stofvangers

Op je vloer zie je stof vaak wel liggen, maar op de bladeren van je plant valt het een stuk minder op. Desalniettemin ligt er evenveel stof op de bladeren van jouw plant als op jouw vloer. Planten zijn echte stofvangers. Wanneer planten buiten staan spoelt een regenbui regelmatig het stof weer van je plant. Binnen is dit alleen niet zo.

Licht

Een plant vangt licht via de bladeren. Dit licht zetten planten om in glucose en zuurstof. De plant maakt voedingsstoffen voor zichzelf aan en geeft ons een beetje extra zuurstof in huis. Maar, je raadt het al. Bladeren die verstopt zitten onder een laag stof vangen geen licht. Het is dus slecht voor de gezondheid van de plant en ook een beetje voor die van ons.

Hoe stof je kamerplanten af?

Er zijn verschillende manieren om je planten af te stoffen:

  • Vochtige doek: je kunt je planten met een schoon, vochtig doekje eenvoudig afnemen.
  • Statische plumeau: dit is de snelste manier om je planten weer stofvrij te maken. De statische plumeau vangt al het stof super snel op.
  • Zet ze in de regen: regen is een goede manier om je planten weer een frisse uitstraling te bezorgen. Zet je planten op het balkon of in de tuin. Vergeet ze niet na een buitje weer lekker binnen te halen.
  • Heb je geen buiten?  Zet je planten dan heel kort even onder de douche. Jij vindt een douche heerlijk, je planten zeker ook!
  • Melk: Maak een lauw sopje met melk. Jazeker! Melk verstevigt namelijk de bladeren van de plant en geeft deze meer glans.

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *