Wat is de beste kleur voor op je slaapkamermuur?

Spread the love
We zijn de hele dag lekker druk. Werken, kinderen ophalen, etentjes en ga zo maar door. Er is dan ook niks fijner dan na een lange dag een goeie nacht slapen.

Een goeie nacht slapen is super belangrijk om de volgende dag weer volop te presteren. Wist je dat je hersenen namelijk ’s nachts bezig zijn met alle informatie van de hele dag verwerken?  Dus om zo uitgerust mogelijk weer aan je dag te beginnen zetten wij wat tips op een rij om de perfecte slaap omgeving te creëren. De kleur van je slaapkamer kan namelijk beïnvloeden hoe gemakkelijk jij in slaap valt en met welk gevoel jij weer wakker wordt.

Geel

De kleur geel is speciaal voor vrolijke, enthousiaste mensen. Geel staat voor energie, gezelligheid, vrijheid en maakt het gemakkelijk er om nieuwe ideeën te bedenken. Met gele tinten in je slaapkamer val je vaak wat lastiger in slaap. Je bent namelijk de hele tijd bezig met het bedenken van nieuwe ideeën en je ligt veel te enthousiast wakker. Aan de andere kant sta je juist wel een stuk vrolijker op met meer energie.

Groen

Je verwacht het misschien niet meteen, maar groen is juist een neutrale kleur. Groen staat namelijk in verband met het leven en de natuur. Deze kleur straalt harmonie en vriendelijkheid uit. Een groene slaapkamer muur staat voor rust en geeft een natuurlijke uitstraling aan de kamer.

Rood

Rood is de meest stimulerende kleur die wij kennen. Rood stimuleert het gevoel van strijdlust, wil en besluiten nemen. In de slaapkamer zorgt de kleur rood misschien voor meer passie, maar het zorgt er ook voor dat je veel onrustiger gaat slapen. Teveel rood in je slaapkamer kan zelfs zorgen voor een overvloed aan prikkels waardoor je geirriteerd kan worden. Wil je wel een warme kleur in je slaapkamer, maar niet te veel prikkels?  Ga dan voor oranje! Deze kleur geeft een stabiele sfeer af waardoor je spieren gemakkelijker ontspannen.

Blauw

De kleur blauw staat voor wijsheid, harmonie en werkt kalmerend. De kleur blauw roept vrede op en veroorzaakt geen negatieve emoties. Door de kleur blauw kan er een rustig hartritme ontstaan. Wil jij dus in alle rust en vrede in slaap vallen ’s avonds? Dan is de kleur blauw wel wat voor jou. Let wel op dat een donkerblauwe kleur juist veel meer prikkels geeft dan een licht blauwe muur.

Paars

Paars staat voor mysterie en maakt je een stuk creatiever. Misschien ook niet zo gek dat een paarse muur zorgt voor meer spanning tussen de lakens. Paars komt dus niet in het rijtje van de beste nachtrust voor. Paars staat daarnaast voor succes en prikkelt vaker dromen die  wat meer prestatiedruk met zich meenemen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *