JE WONING SCANDINAVISCH INRICHTEN

Spread the love

Er zijn nogal wat verschillende stijlen en trends, wanneer je je woning opnieuw wilt gaan inrichten. Menig interieur blog zoals bijvoorbeeld www.nieuwewonen.nl belichtten verschillende woontrends. Zo zijn er elk seizoen verschillende woontrends, maar zijn er ook trends zoals landelijk wonen en Scandinavisch wonen die al enige tijd mee gaan. Daarbij moet ik wel opmerken dat de trends zich in de afgelopen jaren evolueren en dat er ook weer nieuwe stromingen binnen bepaalde trends worden herkend. Denk bijvoorbeeld aan het modern landelijk wonen, waarbij de landelijke trend op een minimalistische wijze wordt benaderd. De Scandinavische trend is één van die trends die al verscheidene jaren erg in trek is.

Scandinavische inrichting

De Scandinavische woonstijl is vrij eenvoudig, tijdloos en sober. Aan de basis van een Scandinavisch interieur staat het het gebruik van veel lichte kleuren. Er wordt met name veel wit gebruikt. Dat heeft te maken met het lage aantal zonuren in Scandinavische landen. De lichte kleuren zorgen ervoor dat het meeste licht in het interieur wordt gereflecteerd.

Om het geheel niet al te kil te maken, wordt er juist weer van warme materialen gebruik gemaakt om de ruimte mee in te richten. Zo worden vloeren, muren, deuren en kasten vaak wit geverfd, maar worden zijn meubels zoals stoelen vaak van warmere kleuren zoals bruin, donkerblauw, of donkergrijs. In Scandinavië wordt erg veel waarde gehecht aan duurzaamheid, dit zie je dan ook in het Scandinavisch interieur goed terug. Er wordt gekozen voor meubels van kwalitatieve materialen die lang meegaan.

Gebruikte materialen

Zoals we eerder al schreven wordt er een combinatie gebruikt van hele lichte kleuren met warmere kleuren en materialen. De vloer in een Scandinavisch interieur is dan ook vaak van hout, dit zijn veelal witgeschilderde planken. Hierbij wordt vaak eiken, essen of dennehout gebruikt. Naast hout wordt er ook veel gebruik gemaakt van andere natuurlijke materialen zoals vilt, dierenvachten en wol.

Scandinavische meubels

Bij een Scandinavische inrichting wordt meestal gebruik gemaakt van strakke meubels. In de woonkamer staat vaak een strakke bank, waarbij een combinatie gemaakt van natuurlijke materialen zoals een onderstel van hout en het zit/ rug gedeelte van stof. Natuurlijk moet je bij Scandinavië veelal denken aan koude winters. Daarbij hoort natuurlijk ook een lekkere knusje verwarming zoals een open haard, gas- of houtkachel. Een lekker zacht wollen vloerkleed of een dierenvacht zorgt voor nog meer warmte en comfort.

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *