CIRKEL VERVEN OP DE MUUR ALS DIY VOOR DE SLAAPKAMER

Spread the love

Een cirkel verven op de muur geeft een speels effect. Maar hoe doe je dit precies? In deze blog leg ik het uit!

Cirkel verven op de muur

Misschien heb je deze slaapkamer al eens gezien. Deze prachtige bohemian slaapkamer is namelijk van Tatjana waar ik een home tour video heb gemaakt welke ik eerder deze maand online plaatste. Daarnaast is Tatjana ook erg actief op instagram. In de hometour video vertelt zij uitgebreidt over haar slaapkamer dus neem zeker even een kijkje om haar stylingtips te horen :). De link vind je onderaan deze blog.

In deze blog gaat het over het verven van een cirkel op de muur. Als je actief bent op Instagram of Pinterest dan heb je vast al eens een muur voorbij zien komen met een geverfde cirkel in verschillende. Een cirkel verven op de muur geeft een speelse uitstraling en je kan hier een creatieve draai aan geven.

Zo kan je de cirkel op verschillende plekken in huis toepassen :

  • Een grote cirkel boven de bank in de woonkamer
  • Een cirkel verven bij je werkplek met hierin lijstjes met jouw favoriete quotes
  • Maar ook kan je een cirkel verven in de slaapkamer

En dat zie je in de slaapkamer van Tatjana. Zij heeft de wand links al de kleur Tendens van Histor gegeven maar miste nog iets achter het bed. Daarom besloot ze hier een cirkel te verven op de wand. Als het ware is het nu een verlengstuk van het hoofdbord geworden. Dit geeft de ruimte een speelse en warme uitstraling. Omdat hier dezelfde kleur is gebruikt als op de andere wand blijft het mooi in balans.

Een cirkel verven op de wand in de slaapkamer ©BintiHome

Wat heb je nodig ?

Een cirkel verven op de muur is eigenlijk best makkelijk. Wat je hiervoor nodig hebt is het volgende :

  • Potlood
  • Spijker & hamer
  • Draad
  • Verf ( logisch haha )
  • Verfkwast en roller

Vervolgens hier het stappenplan om jouw cirkel op de muur te schilderen. Bedenk eerst goed hoe groot je de cirkel wilt maken. Kijk of de cirkel goed in verhouding is op de muur en met de eventuele andere items in de ruimte. Zo is de cirkel achter het hoofdbord bij Tatjana net iets breder zodat het hoofdbord mooi in de cirkel valt. Wil je bijvoorbeeld een cirkel boven de bank en heb je een lange muur? Dan mag hij best wat groter voor een ‘groots’ effect.

Wat ook leuk is om verschillende cirkels bij elkaar te plaatsen of te laten overlappen. Maar dat is natuurlijk weer even een stap verder. Eerst gaan we aan de slag met het maken van één cirkel op de wand.

Een ronde cirkel verven op de wand in de slaapkamer ©BintiHome

Stappenplan : Een cirkel tekenen op de muur

1. Als je hebt bedacht hoe groot je de cirkel wilt meet je uit waar ongeveer het midden zal zijn

2. Op dit punt, in het midden, sla je een spijker in de muur. Niet te diep want je moet hem er weer uithalen voordat je start met verven.

3. Vervolgens bevestig je een draadje of touw aan deze spijker die in ieder geval even lang is als de helft van de cirkel  ( even goed meten dus ).

4. Dan maak je aan de andere kant van het touw een potlood vast. Belangrijk is dat als je de potlood met de punt op de muur plaatst dat het touw strak gespannen is. Dit is jouw maat voor de helft van de cirkel. Je kan dan dus nog even controleren of de maat van de cirkel goed is.

5. En dan aan de slag! Belangrijk is dat er continue spanning op het touw staat en dat je de potlood strak tegen de muur houdt. Vervolgens beweeg je omhoog en merk je vanzelf dat je een cirkelt tekent op de wand. Zorg voor die spanning op het touw zodat je een strakke cirkel krijgt.

Stappenplan : De cirkel verven op de muur

6. Als je de cirkel hebt getekend is het vervolgens belangrijk om aan de slag te gaan met de cirkel verven op de muur. Begin met de buitenrand. Leg de kwast, met verf, als ware tegen de lijn aan en beweeg vervolgens heel langzaam langs de lijn. Laat de verf goed uitlopen zodat je niet uitschiet met teveel verf. Het is dus ook niet nodig om teveel verf op de kwast te doen.

7. Als je de buitenrand hebt geverfd kan je vervolgens de cirkel invullen met een roller. Je mag het ook met de kwast doen maar met een roller gaat het wat sneller.

8. Afhankelijk van de ondergrond en de kleur kan je bepalen of je nog een laag moet bevestigen. Laat de cirkel eerst goed drogen. Als je nog een laag moet doen herhaal je het weer vanaf stap 6.

Voila! Het is gelukt om een ronde cirkel te verven.

Een ronde cirkel verven op de wand in de slaapkamer ©BintiHome

Styling van de slaapkamer

Naast de cirkel op de wand wil ik ook nog even de rest van deze prachtige slaapkamer uitlichten. Toen ik de kamer binnenstapte leek het wel of ik een in set stond in een tijdschrift. Dit komt met name omdat er met veel gelaagdheid is gewerkt. Dit houdt in dat er verschillende lagen zijn toegevoegd. Je begint met de meubels als basis zoals het bed en de nachtkastjes met hierbij de bijhorende aankleding zoals beddengoed. Ik ben zelf een groot fan van veel kussens, ik heb er zelf vier, omdat dit echt een luxe hotel gevoel geeft.

Vervolgens kleed je het bed verder aan met een groot sprei met hierover heen eventueel nog een plaid en een mix van sierkussens. Hiermee krijgt het bed een royaal en vooral sfeervolle uitstraling. Deze slaapkamer heeft echt een bohemian uitstraling maar je kan deze gelaagdheid natuurlijk in elke stijl toepassen. Mits je voor een hele minimalistische slaapkamer gaat maar dan zou je met wat ton-sur-ton kunnen werken. Dit houdt weer in dat je met verschillende tinten werkt van dezelfde kleur ;).

Terug naar deze slaapkamer, naast de fijne gelaagdheid is er ook veel decoratie gebruikt. Denk aan de posters aan de wand, een vloerkleed voor het bed en de zelf gemaakte lampjes aan de wand. Wat de slaapkamer helemaal af maakt zijn de planten. Zoals jullie van mij weten zijn planten echt een must have voor iedere ruimte. Zo zie je dat ook in de slaapkamer planten super sfeervol staan.

Wil je weten waar Tatjana alle producten heeft geshopt? Kijk dan in deze blogpost waar een uitgebreide Shop de look staat!

Een ronde cirkel verven op de wand in de slaapkamer ©BintiHome

Cirkel verven op de muur

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *