JAREN 30 HUIS INRICHTEN : INTERIEURTIPS, PASTELKLEUREN EN JE EIGEN WOONSTIJL

Spread the love

Jaren 30 huis inrichten met pastelkleuren, dat klinkt als een plaatje toch? Dat is het zeker, laten we binnenkijken bij Debbie en Marc!

Jaren 30 huis inrichten

Een jaren 30 huis inrichten, hoe pak je dat nou aan? Een tijdje geleden ging ik langs bij Debbie om een binnenkijker te fotograferen. Ik kwam met Debbie in contact omdat ik haar bijzondere jaren 30 huis vol pastelkleuren had gevonden op Instagram . Ik kon niet wachten om alles vast te leggen!

Debbie en Marc waren ongeveer een half jaar op huizenjacht toen dit huis op hun pad kwam. Tijdens de bezichtiging wist Debbie het bij binnenkomst meteen: ‘Dit huis wordt van ons!’. Mooi dat je dat soms gewoon kan aanvoelen. Debbie en Marc waren helemaal weg van de details van het jaren ’30 huis. Denk aan de deuren met glas in lood ramen, de vloer in de hal, de openslaande deuren naar de grote tuin. In december 2016 kregen ze de sleutel en na 5 maanden verbouwen konden ze in april 2017 echt in hun eigen huis gaan wonen.

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome

Als je binnenkomt bij Debbie en Marc valt meteen de fijne en vooral gezellige sfeer je op. Mooi kleurgebruik van verschillende pastelkleuren als mintgroen, zacht roze en accenten van geel. Dit vervolgens in combinatie met veel hout en producten met een geleefde uitstraling. De hangstoel in het midden van de ruimte is een eye-catcher en dan heb ik jullie de keuken nog niet eens laten zien.

Ik keek mijn ogen uit en ik was vooral heel erg benieuwd hoe Debbie en Marc dit hebben aangepakt. Het interieur voelt namelijk heel erg in balans. Hierdoor is de ruimte in harmonie en voelt het zo goed aan. Debbie deelt daarom graag een aantal tips hoe jij zelf ook aan de slag kan gaan met het inrichten van jullie eigen jaren ’30 huis. Maar uiteraard gelden deze tips voor ieder huis dat je wilt gaan verbouwen.

Stappenplan : Jaren 30 huis inrichten

Als je denkt aan een jaren 30 huis inrichten dan komen er vast verschillende interieurvragen in je op. Hoe zorg je dat de authentieke elementen bewaard blijven? Maar hoe zorg je toch dat bij het jaren 30 huis inrichten jouw eigen persoonlijke woonstijl naar voren komt? En welke kleuren passen het best bij dit type huis?

Om aan de slag te gaan met het inrichten van jouw nieuwe huis hier een aantal interieurtips :

1. Maak een moodboard

Een moodboard is erg belangrijk als je aan de slag gaat met jouw interieur. Door hier eerst goed de tijd voor te nemen zal het tijdens de verbouwing en inrichting gemakkelijker gaan omdat je een hou vast hebt. Een moodboard bestaat uit inspiratie beeld hoe jij wilt dat jouw interieur eruit komt te zien. Denk ook aan de kleuren die je terug wilt laten komen in jouw interieur en de type materialen.

Debbie : ‘ Voordat ik een moodboard ging maken heb ik eerst twee basis kleuren uitgekozen. Daarna heb ik op Pinterest inspiratie plaatjes gezocht en gekeken naar de kleuren die hier goed bij passen. Ik had het moodboard op mijn telefoon staan dus had het altijd bij de hand als we aan het shoppen waren, zo kon ik goed zien wat er wel en niet bij past. Als je de twee kleuren als basis neemt en de rest er om heen zoekt wat daar mooi bij past dan blijft het goed in balans. Ook is het belangrijk dat je de stijl door voert door het hele huis, dat geeft veel rust.’

Een moodboard kan je op verschillende manieren maken. Het leukste is natuurlijk inspiratie beelden scheuren uit tijdschriften en dit op een vel papier of karton plakken. Je kan er eventueel een foto van maken. Maar ook kan je een moodboard digitaal maken op bijvoorbeeld Pinterest. Hier kan je gemakkelijk een verborgen mapje maken die alleen jij kan zien om zo al jouw interieur ideeën te verzamelen.

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome9

2. Goed uitgedacht plan

Voordat je een huis koopt waar heel veel in moet gebeuren is het goed om alvast een plan uit te schrijven. Wat moet er allemaal veranderen in huis? En hoe ga je dit aanpakken? Ga je het zelf doen of uitbesteden?

Debbie vertelt : ‘ We hebben altijd al een klus huis gewild. Marc is super handig en kan alles maken en dat in combinatie met mijn creativiteit kwamen we samen op goede ideeën. Zo leuk om er echt helemaal je eigen huis van te maken.’

Is er iets tegen gevallen tijdens de verbouwing?

Debbie : ‘ We hebben even over deze vraag even nagedacht maar eigenlijk is alles soepel verlopen. We hadden goede hulp van Gert onze oom en we dachten overal goed over na. Het enige wat tegen is gevallen is dat we de deur tussen de woonkamer en hal moesten verplaatsen omdat we een te grote bank hadden gekocht haha..’

3. Veel zelf doen om de kosten te besparen, maar ook zeker dingen uit handen geven voor vakwerk

Debbie en Marc hebben 5 maanden lang een aannemer gehad. Zij schakelden hiervoor Gert Katerberg in. Voor een grote klus als dit huis is dat ook wel erg verstandig. Wel heeft het stel ook veel zelf gedaan. Bijvoorbeeld het sloopwerk. Zo hadden ze het idee om de keuken bij de woonkamer te betrekken. Toen ze de sleutel kregen van het huis waren de woonkamer en keuken nog gescheiden. Ze hebben de muur tussen de keuken en woonkamer open gebroken waardoor er een half open keuken is ontstaan die aansluit op de woonkamer. Erg gezellig zo’n open keuken bij de woonkamer!

Elk weekend en een paar avonden in de week waren ze aan het klussen. Wel hebben ze het tegelwerk, het stucen, het verplaatsen en plaatsen van de keuken uitbesteed. Soms is het ook even ontdekken wat het huis te bieden heeft. Zo haalden ze een gedeelte van de ombouw van de balken weg in het plafond om te zien wat erachter zat. En daar kwamen de originele oude houten balken tevoorschijn! Een prachtig authentiek detail dat een hele sfeervolle uitstraling geeft aan de woning.

Debbie : ‘ Ook een tip om binnen je budget te blijven is om van te voren te bedenken hoeveel je wilt uitgeven en altijd eerst een plan maken voordat je begint. Zo heb je een goed overzicht wat je kunt uitgeven, eerst altijd de belangrijke dingen en daarna die mooie stoel die je hebt gezien 😉 Dat had ik altijd als we in een woonwinkel waren.. ‘

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome4

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome6

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome16

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome2

4. Zelf op zoek naar materialen en producten in plaats van kant en klaar

We zien het gelukkig steeds meer in de huizen, een mix en match van verschillende materialen en producten. Om een eigen persoonlijke woonstijl te ontwikkelen is het dan ook goed om je meubels maar ook de materialen bij verschillende winkels en leveranciers te halen. Een kant en klare woonkamer van één winkel kan natuurlijk wel… maar hiermee creëer je niet een interieur met echt een eigen stijl.

Debbie en Marc hebben veel elementen zelf samengesteld in het huis waardoor er een unieke en bijzondere mix is ontstaan. Zelfs de materialen voor de keuken hebben ze zelf uitgezocht. Het samenstellen van de keuken vond Debbie dan ook het allerleukste, hierover meer in de volgende blog.

5. Kies wat jij zelf mooi vindt en durf anders te zijn

Maak een huis helemaal eigen door persoonlijke keuzes te maken die jij zelf echt mooi vindt. Laat je niet teveel leiden door trends. Zo is het natuurlijk fantastisch dat Debbie en Marc een roze wand in de keuken hebben en zelfs de deuren en kozijnen deze kleur hebben. Als je voor een kleurenpalet kiest zorg dan dat de kleur goed verdeeld wordt over de ruimte zodat er een balans ontstaat. Zo komt het mint groen/blauw bijvoorbeeld terug op de geverfde lambrisering op de wand, de Chakki houten bijzettafel maar ook de kussens en de eetkamerstoelen. Hetzelfde heeft Debbie gedaan met de kleuren roze, grijs en geel.

Debbie : ‘Je kunt de details van de jaren ’30 nog goed zien, maar we hebben er onze eigen stijl aangegeven. Wij houden erg van reizen en dat is ook terug te zien in ons interieur. We wilden een sfeer creëren dat je elke keer als je thuis komt een vakantiegevoel geeft. De balken in het plafond geven deze ruimte heel veel sfeer. Ik vind het zo mooi de details van de jaren 30 terug te zien. De kleuren, oud roze, okergeel en groen/blauw hebben we door het hele huis laten terug komen. Ik krijg vooral leuke reacties op de roze deuren en kozijnen.’

Debbie : ‘Maar nog steeds blijf ik altijd aan het schuiven maar wel vooral met kleine dingen, zoals een stoel of bankje in de woonkamer. Ook geef ik de plantjes vaak een ander plekje. En vind ik het leuk om kleine accessoires te verplaatsen Mijn favoriete plek in huis is toch wel de slaapkamer, heel licht en rustig en er staat een bad waar ik heel graag in ga. De slaapkamer geeft me altijd een ontspannen gevoel.’ – Meer over de slaapkamer in een volgende blog!

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome

Shop de stijl

Ik snap dat je heel graag wilt weten waar alles vandaan komt uit het droominterieur van Debbie en Marc. Daarom hier een uitgebreide Shop de stijl lijst zodat jij ook aan de slag kan gaan met de inrichting van jouw eigen jaren 30 huis.

Debbie : ”Ik shop het liefst bij Loods 5 en ook graag bij de Intratuin. Als ik online shop doe ik dat het liefst bij de Wehkamp. Daar hebben ze een hele uitgebreide en leuke collectie.”

 • Bank – Eijerkamp ( Montel Wonen)
 • Eettafel – Eijerkamp ( Vergelijkbaar van Vtwonen)
 • Eetkamer stoelen okergeel – Vtwonen
 • Eetkamer stoelen Mintgroen – Loods5
 • Kleur in de keuken : Mortex ( de stukadoor mengt het op kleur voor je, elke gewenste kleur die je wilt)
  Debbie en Marc lieten dit doen door Thijs Hagen.
 • Kleur op de deur van Flexa, Oud roze
 • Salontafel – Eijerkamp ( Vtwonen)
 • Vloerkleed – Vintage kleed via koopjedeal.nl
 • Salontafels – Loods 5
 • Bankje muur – Wehkamp
 • Hangstoel – Wehkamp
 • Grijze kast – Vtwonen
 • Hanglamp eettafel – Loods 5
 • Dressoir tv – Loods 5
 • Fauteuil – De Groot wonen
 • Kussens op bank – Intratuin en H&M Home
 • Koperen tafel naast bank – Loods 5
 • Hanglamp koper – Loods 5
 • Hanglampen boven keuken – Loods 5
 • Wandhanger – Loods 5
 • Vloer – Hout Kubus Apeldoorn
 • Houten balken – Frank Pouwer

Ga jij een Jaren 30 huis inrichten? Dan hoop ik dat je hier wat inspiratie hebt op gedaan! Bedankt Debbie en Marc dat we bij jullie mochten binnenkijken! Vergeet Debbie niet te volgen op haar Instagram én neem eens een kijkje op haar website voor grafisch ontwerp en fotografie.

En hou de blog in de gaten want binnenkort komen ook de keuken en slaapkamer voorbij op de blog!

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome

Jaren 30 huis inrichten verbouwen advies pastel kleuren ©BintiHome

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *