KLEURINSPIRATIE : OLIJFGROEN COMBINEREN MET KOPER

Spread the love

Kleurinspiratie voor in huis met de kleur olijfgroen in combinatie met koper.

Kleurinspiratie olijfgroen

Groen is een veel gebruikte kleur in het interieur. Maar hoe kies je de juiste kleuren voor de inrichting van je huis? In deze rubriek kleurinspiratie hoop ik je te inspireren om anders naar kleur te kijken. Vaak krijg ik namelijk de vraag : Hoe kies ik een kleurenpalet voor in huis? Het belangrijkste is te kijken welke kleuren als eerste in je op komen als je aan jouw favoriete kleur denkt. Mijn favoriete kleur is bijvoorbeeld okergeel maar ook diverse groentinten. Ik krijg het meeste inspiratie als kleuren toegepast zijn in een interieur of een product. Zo zie je namelijk heel goed wat een kleur doet in een bepaalde ruimte én hoe dit op een groter oppervlakte eruit ziet. Daarom krijg ik altijd inspiratie als ik kleur toegepast zie in een interieur maar ook bijvoorbeeld mooie foto’s in een boek, een schilderij of materiaalcombinatie. Kijk daarom eens om je heen en laat je inspireren door de kleuren die je ziet. Zitten hier kleuren tussen die jou aanspreken en inspireren? Wellicht past dit dan goed in jouw eigen huis.

‘Kijk daarom eens om je heen en laat je inspireren door de kleuren om je heen!’

Zo vond ik dit stoeltje van Søstrene Grene in de kleur olijfgroen echt prachtig. Dit inspireerde mij om deze kleur olijfgroen nog meer terug te laten komen in huis in bijvoorbeeld kussens, vloerkleed maar ook planten uit te kiezen met deze vergrijsd groene uitstraling.

Kleurenpalet olijfgroen koper interieur kleur kiezen ©BintiHomekopie

‘In deze rubriek kleurinspiratie hoop ik je te inspireren om anders naar kleur te kijken.’

Ton sur ton groen

Belangrijk is wel dat als je de kleur gaat doorvoeren in de rest van je interieur dat dit niet altijd precies dezelfde kleur hoeft te zijn. Je kan ook iets donkerder of lichter gaan zodat je een ton sur ton effect krijgt. Ik combineer het olijfgroen ook graag met offwhite en een subtiel beige/roze tint. Op deze manier ontstaat er namelijk een subtiel contrast waarbij het geheel niet te donker wordt.

Wat ik zo mooi vind aan de kleur groen en in dit geval olijfgroen.. is dat het zo mooi staat met verschillende tinten. Zo heeft het een hele natuurlijke uitstraling en tegelijkertijd brengt het ook warmte in een ruimte. In combinatie met wit en beige tinten krijgt het geheel weer een frisse uitstraling. Maar combineer je dit met camel, grijs en zwart dan wordt het geheel wat stoerder. Dat vind ik altijd zo mooi aan kleur. Je kan alle kanten op, maak het daarom vooral echt eigen en zorg dat de kleuren goed verdeeld zijn over de ruimte. Dat is simpelweg de tip om een balans te creëren in jouw huis. De kleur groen sluit ook goed aan bij natuurlijke materialen als hout, koper, brass en fluweel. Daarnaast past het koper ( en brass ) weer mooi bij eikenhout door de warme uitstraling. Ik hou van deze combinatie!

Ik denk dat groen, in dit geval olijfgroen, een goede en vooral tijdloze kleur is voor in het interieur. Wat vind jij van deze kleur?

Producten op de foto :

  • Stoeltje Søstrene Grene – najaarscollectie 2017
  • Plantenhouder Søstrene Grene – najaarscollectie 2017
  • Palmgras is mijn alltime favorite sfeermaker voor in huis
  • Koper vaas – HK Living
  • Kussen – Beddinghouse
  • Vloer Moduleo – Moods Herringbone short

Kleurenpalet olijfgroen koper interieur kleur kiezen ©BintiHome

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *