WELKE KLEUR GROEN OP MUUR VOOR ONZE WOONKAMER METAMORFOSE?

Spread the love

Shop de look van onze woonkamer metamorfose en ga aan de slag met jouw inrichting.

Welke kleur groen op de muur voor onze woonkamer metamorfose?

Vorige week alweer deelde ik een video van de woonkamer make over. Bedankt voor alle leuke reacties! Het is heel goed zichtbaar wat de toevoeging van kleur doet met de ruimte. Het is meteen zoveel warmer. Ondanks dat we voor een ‘koele’ groene tint hebben gekozen brengt het toch alles samen.

Het kan natuurlijk heel lastig zijn om de juiste kleur te bepalen voor een ruimte. Want hoe bepaal je nou welke kleur je wilt op de wand? Ik wilde graag een warme kleur maar toch licht omdat we niet een hele grote woonkamer hebben. Maar voor welke kleur groen op de muur kies je dan? Ik koos uiteindelijk voor een vergrijsd licht groen. Deze staat erg mooi bij de vloer en de andere tinten in huis. Daarnaast koos ik ervoor niet 1 wand te doen maar twee wanden, zodat het de ruimte echt omarmt. Als ik alleen de wand naast de deur had gedaan was het wellicht toch wat weinig geweest. Door twee wanden te doen komt de kleur nog beter tot zijn recht en staat dit weer in mooi ‘contrast’ met het witte tv meubel.

Kleurenpalet

Zoals jullie van mij gewend zijn werk ik graag met een kleurenpalet en ik denk dat dit in deze woonkamer metamorfose ook weer goed zichtbaar is. De kleur groen op de muur zorgt voor een mooie warme aanvulling op het wit als basis. De kleuren groen, beige, oker, grijs en camel komen op meerdere plekken terug in de ruimte. Waar ik in het vorige huis een witte vloer had hebben we in dit huis gekozen voor een visgraatvloer van Moduleo. Ik ben hier nog elke dag zo blij mee, het geeft de ruimte zoveel warmte.

 

De voor en na foto’s zijn altijd mijn favoriet omdat je hiermee heel goed kan zien wat voor impact de inrichting heeft op een ruimte. Stap voor stap hebben we ons huis ingericht met bestaande meubels en accessoires maar ook de toevoeging van nieuwe items.

Shop de look

Omdat ik vaak de vraag krijg waar ik mijn producten vandaan haal leek het mij een goed idee een shop de look te maken waarbij je alles zelf ook kan shoppen. Uiteraard ben ik benieuwd welke items jouw favoriet zijn en hoe jij dit decoreert in jouw eigen huis.

 

 • Kleur groen op de muur : JO.05.75 van Flexa
 • Visgraatvloer : Moods Herringbone short van Moduleo
 • Plissé gordijnen : Gamma
 • Tv meubel : 3x Besta kast van Ikea
 • Poef : Casalis
 • Bank : Edge van Fest Amsterdam
 • Tafeltje marmer : Zuiver
 • Marokkaanse tafel : Uit Marokko
 • Fauteuil : Pronto Wonen
 • Kurk bankje : Limited Edition Ikea
 • Palm : Tuincentrum Het Oosten in Aalsmeer

 

 • Matras kussen : House Hold Hardware
 • Plaid : Malagoon
 • Kelim kussen : Etsy
 • Orange/ oker kussen : Essenza Home
 • Grijs kussen : Sostrene Grene

 

 • Eigen foto geprint op aluminium via Hema
 • Quote met gouden lijst – I Love My Type
 • Gegraveerd hout – Ibiza Outdoor
 • Kussen Lights – House Doctor
 • Koffer – van mijn opa geweest
 • Plantenstandaard – Sostrene Grene
 • Koper vaas – HK Living

 

 

 • Kelim Kussen – Etsy
 • Fluweel kussen – Binti Home voor Inca & Co ( bestellen via email)

 

 • Koelkast in de kleur zeegroen – van Smeg
 • Kussen okergeel – Inca & Co
 • Plaid – Oude collectie Ikea
 • Paperbag groen – Uashmama
 • Mand met pompoms – SissyBoy Homeland

 

‘ Ik ben benieuwd wat jij vindt van onze kleur groen op de muur ‘

 

Meer inspiratie opdoen voor de woonkamer?

Na deze make over ging ik aan de slag met een woonkamer make over voor Montel. Zo ziet de woonkamer er opeens weer heel anders uit. De kleur groen op de muur sluit ook weer goed aan bij deze botanische woonstijl. Zoals je ziet is het dus erg veelzijdig, I love it! De video zie je hier én ook kan je het gratis inspiratiemagazine bestellen waar ik zelf ook in sta!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *